Hvor ofte jeg skal jeg bruge min massagepistol?

Hvor ofte jeg skal jeg bruge min massagepistol?

Sådan sikre du dig, at du bruger din massagepistol rigtigt

En massagepistol er et fantastisk apparat, der kan hjælpe med at massere og afspænde muskler. Men det er ekstremt vigtigt at man bruger massagepistolen rigtigt, ellers man kan miste effekten af massagen, og i særlige tilfælde gøre skader værre. Det vigtigste er at forstå, at der ikke findes et svar som er fælles for alle. Nogle skal nemlig bruge en massagepistol mere end andre. Det afhænger af en del forskellige faktorer, som vi vil komme ind på i denne artikel. Den eneste fællesnævner, at alle vil kunne få gavn af en massagepistol i et eller andet omfang. 

Her er en opsummering af artiklen:

 

Til den professionelle atlet

Mange atleter vælger at bruge massagepistoler, fordi det hjælper dem aktivt med at restituere mere effektivt. Som atlet på højt niveau er det ting som restitution, der kan være med til at gøre det afgørende forskel mellem sejr og nederlag. Derfor er det også et vigtigt spørgsmål for atleterne: Hvor ofte skal man bruge massagepistolen? Ofte hænger det sammen med hvor meget og ofte man som atlet træner. Hvis vi først kigger i den mest seriøse ende, har nogle atleter (f.eks. svømmere) både morgentræning og eftermiddagstræning 5 dage om ugen. Fordi disse atleter er det yderst vigtigt at de bruger deres massagepistol flere gange om dagen. Der vil det nemlig give mening at bruge massagepistolen inden eftermiddagstræning, som en del af opvarmning, og om aftenen igen. Massagepistolen kan nemlig hjælpe kroppen igang til andet træningspas. Massage med en massagegun er også yderst vigtigt om aften, da det sætter gang i blodomløbet og derved fremmer restitutionen. Derved kan man som atlet være klar igen til træningspasset næste dag. I flere tilfælde kan massagepistolen faktisk være forskellen mellem skader og ingen skader. 

 

Sådan bruger du massagepistolen, som normal motionist 

En massagepistol kan gøre meget godt. Det kan den især også gøre, når man dyrker motion på amatørniveau. Vi har alle brug for motion i hverdagen, og der findes ikke være end ømme stænger, ondt i knæene eller rygsmerter. Derfor vælger mange normale motionister at købe en massagegun. Det vigtigste er at de ved hvornår de skal bruge den. Mange motionister laver den fejl, at de bruger massagepistolen enten alt for ofte eller alt for lidt. Det handler om at finde den helt rette balance, når det kommer til brugen af en massagepistol. Lad os tage udgangspunkt i en typisk motionist: 

  • Dyrker motion 2-3 gange om ugen
  • Går cirka 7.000-10.000 skridt om dagen
  • Sidder ned på arbejdet det meste af dagen
  • Har nuværende eller historik med skader i specifikke muskelgrupper

Denne profil må sige at have brug for en massagepistol. Spørgsmål er bare hvor ofte. Massagepistolen vil nemlig kunne bruges i 3 forskellige situationer her. 

  1. Efter en lang siddende dag på arbejde, som har givet ondt i nakken
  2. Efter en hård træning, hvor de meste brugte muskelgrupper masseres (f.eks. lår efter en løbetur)
  3. Inden en hård træning, når kroppen er øm, og har svært ved at komme igang. Her masseres på og omkring de ømmeste muskelgrupper. 

Hvis vi tager højde for, at alle træninger ikke er lige hårde, og at det ikke er alle træningers som skaber ømhed, så vil en massagegun ofte kunne anvendes 3-4 gange om ugen. 

 

Lange dage på kontoret kan også skabe behov for en massagegun

Som beskrevet ovenfor, så behøver det ikke at være træning, der gør så man får brug for en massagepistol. Har du et kontorjob eller lignende, har du helt sikkert oplevet at føle dig anspændt i nakken og omkring lænden. Her er det ekstremt vigtigt er du bruger din massagepistol på de rigtige tidspunkter. Bruger du din massagepistol hver morgen inden arbejder, kan det have minimal effekt. 

En dårlig/unaturlig position, kan skabe spændinger i nakke og/eller lænden. Her er det at massagepistol kan være med at at opspænde disse muskler og led. Derfor er massagepistol lang mere effekt efter arbejde eller under arbejder, når smerterne rent faktisk opstår. 

Her er et visualisering af hvordan massagepistolen rent faktisk går ind og afspænder musklerne: 

Animeret massagepistol, der masserer en læg

Det er altså helt tydeligt hvordan massagepistolen kan hjælpe aktivt med at afspænde musklerne og fjerne affaldsstoffer. 

 

Konklusion

Alt i alt er massagepistolen et fantastisk apparat, som kan være ekstremt behjælpelig for næsten alle. Både den professionelle atlet, den normale motionist og kontorarbejderen. Professionelle atleter har, som de mest aktive, kan have brug for en massagepistol helt op imod 10 dage om ugen. 

Den normale og sunde motionist kan bruge massagepistolen 3-4 gange om ugen alt afhængig af hvor hårdt der trænes i den pågældende uge.

Kontorarbejderen skal blot huske at bruge en massagepistol, når smerten opstår, eller efter en lang dag på kontoret, hvor kroppen er helt spændt op. 

Samlet set kan en massagepistol virkelig hjælpe mange, og det er virkelig vigtigt at finde en massagepistol, som jobbet ordentligt. Vi har udviklet den massagepistol, som vi er sikre på opfylder alle de krav man burde have til en massagepistol. Se massagepistolen her